Получена фактура за организация на бизнес среща от Австрия-наем на помещение и кетъринг и т.н.Срещата се провежда в Австрия.
Фирмата организатор е регистрирана по ДДС.Получената фактура е без начислено ДДС от тяхна страна  ,следва ли ние да си начислим ДДС с протокол?
Аз мисля ,че мястото на изпълнение на този вид е услуга е в Австрия ,и не би следвало да се начислява ДДС с протокол?
Да декларирало е ,към договора има и декларация с която декларира ,че се самоосигурява
Имаме сключен договор за правни услуги.Договора е сключен с физическо лице и е упоменато изрично ,че осигуровките са за сметка на физическото лице.
Въпроса ми е ,трябва ли да удържам 10 процента данък в такъв случей , и да го декларирам по чл.73 ?
Благодаря,
Аз съм имам издадени  вече протоколи ,сега мога ли да ги почна с друга номерация примерно 10000...., и в такъв случей няма да спазя 15 дневния срок от издаването на фактурата
Здравейте колеги , от този месец взех да водя още една фирма, днес преглеждайки нещата установих ,че бившата счетоводителка не е начислила протокол по чл.117 ,на фактура за услуга от ЕС.Обадих се,попитах е защо и тя си изми ръцете ,каза че имала стажантки и не е обърнала внимание, т.е ми каза оправяй се ...Фактурата е осчетоводена и е влезнала в дневника за покупки без право на данъчен кредит....Мога ли сега да направя корекция по чл.126 ал.3 т.2 ?
Получена фактура от страна членка в ЕС - факурата е за участие в семинар, трябва ли да си самоначислявам ДДС с протокол по чл.117
Защото и двете фирми са на управителя ( не по документи :) ) ., и дадохме колата под наем за да можем да ползваме данъчен кредит ,но шефа продължава да си взима фактури на фирмата която отдава колата под наем и не иска на другата да трупа разходи.
Дали ако в договора изрично посоча ,че горивото и всички други разходи са за сметка на фирмата която дава под наем колата,номера ще мине :)
Фирмата в която работя,ще е нарека условно А , закупи лек автомобил ,които отдаде под наем на друга фирма -В за срок от 10 години.

Но всички разходи за гориво ,ремонт ,застраховки и т.н. се фактурират на фирма А.

След като колата е отдадена под наем на друга фирма -В, фирма А може ли да позлва за разход горивото ,транспорта и застраховките или трябва да се префактурират на фирма В.
от 25,03,2014 вече не е нужда заверка на ревизионна книга, самия чл.408 от КТ е отпаднал.